Etusivu


Toiminta
Ota yhteyttä
Nuorisotoiminta

Kuva:Albert Edelfelt: Pariisin Luxemburgin puistossa, 1887.
Ateneumin taidemuseo. Antellin kokoelma. Kuvataiteen keskusarkisto.

 JÄSENTOIMINTAA

Jäsenten Kulttuurin kantapöytä kokoontuu Cafe Cabriolessa jokaisen      kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 9.30. Tilaisuus on vapaamuotoinen.        Esittäkää toiveita keskusteluaiheista. Tarkoituksena on mm. kuulla jäsenten erilaisista kulttuuriharrasteista vinkiksi muille.  Tervetuloa. 

Kirjallisuuspiiri kokoontuu Fredrikan lähteella joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 14. Keskustelemme lukemastamme kirjasta, vaihdamme ajatuksia kirjallisista ilmiöistä.

JÄSENILLE JÄRJESTETTÄVÄT KULTTUURIKÄYNNIT

Kulttuurikäynnit teattereissa, näyttelyissä ja muissa kulttuurilaitoksissa ovat tärkeä osa yhdistyksemme toiminnan luonteeseen kuuluvaa kulttuurikasvatusta. Pyrimme liittämään niihin myös aiheeseen johdattelevia illanviettoja, annamme ennakkoon syventävää tietoa ja jaamme materiaalia. Kulttuuriin katsomme kuuluvaksi laajasti sekä henkisen että fyysisen kulttuurin. Pyrimme tekemään tunnetuksi jäsenillemme sekä kotikaupunkimme ja lähiseudun kulttuuria että kulttuurilaitosten tarjontaa.

Tarkempia tietoja saa jäsentiedotteesta ja yhdistyksen toimistosta.

         

KAMARIMUSIIKIN JUHLAA KUHMOSSA  23.-25.7.2012

Mitä tulee mieleesi Kuhmosta – 9500 asukkaan suomalaiskaupungista? Porvoon näkökulmasta se on pikkukylä kaukana, jossain Kainuussa. Onko siellä vain karhuja? Ei ole vaan siellä on kaunis kainuulainen luonto, upea Kuhmo-talo, suomalaista historiaa huokuva Kalevala-kylä ja heinäkuussa kaksi viikkoa kestävä kamarimusiikkifestivaali satoine koti-ja ulkomaisine taiteilijoineen. Kansainvälinen tunnelma.

Kuhmon kamarimusiikkifestivaalin juuret ulottuvat jo vuoteen 1970, jolloin parikymppinen Seppo Kimanen halusi luoda festivaalin maailman taiteilijoille.Tänä kesänä festivaaleilla kävi lähes 40 tuhatta kuulijaa! 

Tällaiseen ympäristöön ja musiikkiin Porvoon Kulttuurinystävien joukko tutustui 23.7.-25.7.2012. Useimmille matka oli ensimmäinen ja siksi varmaan mieleenpainuva. Kamarimusiikin helmiä oli tarjolla joka päivä aamusta iltaan. Ongelma olikin se mihin kaikkiin kiinnostaviin esityksiin ehtii. Valitako Chopinia, Mozartia, Händeliä, Berliozia, Lisztiä, Beethovenia..?? Mennäkö kuuntelemaan Soile Isokoskea? Ahneus taisi iskeä kaikkiin matkalaisiin. Eli niin moneen konserttiin mennään kuin vain ehditään. Kaikki halusivat kuulla maailmankuulua Soile Isokoskea Marita Viitasalon säestyksellä. Muutoin jokainen valitsi konsertit omien mieltymystensä mukaan. Itselleni matkan ”helmi” oli Kuhmon kirkon puhallinsoittajat, jotka esittivät Händeliä ja Motzartia! 

Porvoon kulttuurinystävien joukko vieraili myös Kalevala-kylän Pohjola-talossa. Saimme rautaisannoksen tietoa Kuhmon festivaalin toiminnanjohtajalta Sari Rusaselta ja söimme mainion päivällisen tuoreitten kantarellien ja kuusenkerkkäsnapsin kera. Opimme varmaan myös jotain muinaissuomalaisista kuten sen, miksi muinoin talojen ympärillä oli kaksimetrinen aita. Siksi, että susi ei pysty hyppäämään pihalle yli kaksimetrisen aidan yli.

Me matkalaiset yövyimme joko keskustan perhehotellissa tai seurakunnan leirikeskuksessa. Siellä pääsi nauttimaan saunasta ja uimisesta ja ihailemaan luonnonrauhaa. Bussimatka sujui rattoisasti, koska juttuseuraa oli omasta takaa.

Puhutaan ”Kuhmon hengestä”. Ehkä se on rentoutta ja aitoutta. Hyvin vähän näkee ”pönötystä”. Konsertin jälkeen voikin mennä Lammasjärven rantaan syömään paistettuja muikkuja ja ihailemaan järven takana siintävää vaaramaisemaa.

Ei ole hassumpi idea tutustua Kuhmoon ensi kesänäkin. Se voi yllättää!

Kulttuurintäyteistä elämää kaikille!

 Kirsti Kurkela

Kuhmon kävijä